Hoge bloeddruk

U bevindt zich hier: Beroerte Ľ Hoge bloeddruk Ľ Medicijnen

Medicijnen tegen hoge bloeddruk

Er zijn verschillende soorten medicijnen die de bloeddruk kunnen verlagen.

AII-blokkerende middelen (angiotensine-II-antagonisten)

De nieuwste generatie bloeddrukverlagende medicijnen, zijn de zogenaamde AII-blokkerende middelen. Deze medicijnen blokkeren de werking van de stof AII (spreek uit: A2) waardoor de bloedvaten zich verwijden en de bloeddruk daalt.

ACE-remmers

ACE is een stof die vaatvernauwend werkt. De ACE-remmers gaan de werking van ACE tegen, waardoor de bloedvaten zich verwijden. De bloeddruk daalt hierdoor.

BŤtablokkers

BŤtablokkers zorgen ervoor dat het hart iets langzamer gaat kloppen. Hierdoor daalt de bloeddruk (de druk op de wanden wordt minder groot). BŤtablokkers zijn niet geschikt voor astma-patiŽnten omdat ze een astma-aanval kunnen verergeren of zelfs veroorzaken.

Calciumblokkerende middelen

Calciumblokkerende middelen zorgen ervoor dat de spieren direct rond de bloedvaten zich wat ontspannen. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich en neemt de druk af.

Plastabletten (diuretica)

In geval van hoge bloeddruk worden ook wel plastabletten (diuretica) voorgeschreven. Plastabletten zorgen ervoor dat meer natrium en water met de urine wordt afgevoerd. De hoeveelheid vocht in het lichaam neemt hierdoor af en daardoor daalt de bloeddruk. -->

U bevindt zich hier: Beroerte Ľ Hoge bloeddruk Ľ Medicijnen
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)