Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Monique

Geschreven op: Woensdag 12 Januari 2005 om 20:53
Ongepast of beledigend?

Ik heb vorig jaar januari een herseninfarct gehad. Heb het geluk gehad dat ik er weinig aan overgehouden heb. Ik ben 38 jaar en heb geen mensen in mijn omgeving die dit ook hebben gehad . Ik dacht ook altijd dat alleen ouderen dit kregen. Ben ik wel van teruggekomen. Ik zou het fijn vinden als er andere mensen zijn die mij kunnen vertellen hoe het met hun is gegaan en waar ze zoal last van hebben gehouden. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 24 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Cindy op Maandag 31 Januari 2005 om 16:37 Ongepaste reactie?

Hallo Monique,op mijn 28 ste kreeg ik mijn tia. Dit is nu bijna 7 jaar geleden.Het leven gaat door maar ik tob veel omdat de angst er goed in zit ,om weer een tia of erger te krijgen.Mijn korte geheugen is slecht.Ik vertel dan iets ,maar van de ene minuut op de andere ben ik vergeten wat ik wilde vertellen.Mijn spraak is wel aardig goed,maar ik kan soms niet op de juiste woorden komen.Als je aan andere uitlegt hoe dit komt dan krijg je vaak onbegrip. Iedereen vergeet wel eens wat ,krijg je dan te horen.Woordenwisselingen lopen vaak uit de hand tot enorme ruzies omdat ik zo enorm boos kan worden om niks.Dit schijnt ook een gevolg te zijn van een tia.Dit zijn de dingen waar ik heel veel moeite mee heb. Groetjes van Cindy


Geschreven door: nadine op Dinsdag 1 Februari 2005 om 19:07 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ik kreeg dit vorig jaar zomer op mijn 23ste. Toen het gebeurde wist ik totaal niet wat r was. ik was helemaal alleen en ineens wist ik mijn telefoonnummer niet meer, niet meer wanneer ik geboren was. kon mijn arm niet meer bewegen. en wist niet meer hoe ik bij mijn ouders thuis ben gekomen. de weekend arts zei dat het een migraine was en stuurde me met tabletten naar huis. de dagen erna werd het alleen maar erger. en mijn huisarts stuurde me door na veel onderzoeken kwamen we erachter dat het een herseninfarct is geweest. Nu een jaar later heb ik daar nog last van. Vooral met dingen onthouden telefoongesprekken voeren. ik weet heel veel woorden niet meer en soms vergeet ik de namen van bekenden. er zijn natuurlijk ook goeie dagen, Hoe ben je eruit gekomen. hoe ervaar jij dit nu?

groetjes nadine


Geschreven door: Ella op Dinsdag 1 Februari 2005 om 20:02 Ongepaste reactie?

Hoi Monique, zoals je ziet heb ik zelf ook om info gevraagd via deze site. Maar ik wil je graag wat ervaringen vertellen: Op m''n 18e had ik m''n 1e TIA, op m''n 32e de 2e, en nu, op m''n 42e de 3e in nov. jl. en de 4e in dec. jl. (en volgens de neuroloog zagen ze op de MRI-scan nog diverse "littekens" dus er kunnen er zelfs in mijn slaap gekomen zijn zonder dat ik het wist) Na al die jaren heb ik nooit nadelige gevolgen ondervonden van die TIA''s en/of infarctjes. Geheugen, spraak, concentratie etc. kwamen perfect in orde. Tot deze laatste 2. Na de 1e op m''n 18e en na deze laatste 2 op m''n 42e ben ik kompleet door de molen gehaald. Ik moet nu pas, na deze laatste, de rest v. mijn leven bloedverdunners en cholesterolverlagers (Lipitor 10) slikken. Dus je ziet: niet alleen oude mensen overkomt dit; ik heb er een abonnement op. Toch laat ik mijn leven er niet door beheersen. Ik ga er (telkens opnieuw) vanuit dat dit de laatste geweest is. Ik heb 2 dochters van 11 en 13, en een fijne man, dus ik heb genoeg om optimistisch voor te zijn. Maar ik heb (na deze laatste van nov. en dec. jl.)ook heus dagen, dat ik hartstikke moe ben, en ze me gewoon maar lekker moeten overslaan. Ik hang wat op de bank en verwacht gewoon niets. Soms kan ik woorden gewoon niet vinden, of ik denk opeens dat er een nieuw schilderij op m''n kantoor hangt, dat er dus al 2 jaar blijkt te hangen... Het lijkt of er een muur in m''n hoofd zit. Ik weet, dat ik bepaalde dingen gewoon best weet, maar ik kan er niet bij, want het zit achter die muur. Ik weet het antwoord, maar ik krijg het niet te pakken. Ik ga er vanuit, dat die muur vanzelf steentje voor steentje afbrokkelt, en alles uiteindelijk na veel tijd weer beter zal gaan. Mijn raad aan jou: Laat je niet te bang maken. Accepteer dat het je is overkomen en kijk goed uit dat je niet krampachtig ga leven. Luister gewoon goed naar je lijf. Als je twijfelt: altijd je huisarts bellen! Je kunt beter 10x te veel bellen, dan 1x te weinig. Hij/zij kan je dan tenminste geruststellen.
Heel veel succes en gezondheid gewenst. Ella


Geschreven door: Anoniem op Zondag 13 Maart 2005 om 11:40 Ongepaste reactie?

HoiMonique,

Ik kreeg begin februari an dit jaar een tia. Het was op een vrijdagmiddag. Het was een wel heel vreemde gewaarwording. Een week later kreeg ik er weer een. Ik ben me toen pas echt het apelazerus geschrokken. Je begint het je steeds meer te beseffen. De klachten herken ik ook duidelijk. Een aantal dingen wordt steeds frusterender zoals niet op de juiste woorden komen en het korte termijn geheugen. Ook is er de onzekerheid. Komt het terug en gaat de toekomst doen. Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Ik ben nog steeds niet aan het werk.Ook word ik nog steeds onderzocht door de specialist. Het is wel leerzaam om te lezen hoe anderen ermee omgaan.

Groetjes van Erik Stal
estal@hetnet.nl


Geschreven door: marian van den bos op Woensdag 16 Maart 2005 om 18:08 Ongepaste reactie?

hoi monique ik heb ook een herseninfart gehad vorig jaar september ik ben nu 43 toen nog 42 dus het maakt niet uit hoe oud je ben het over komt je gewoon,ik heb alleen links nog last van mijn arm en,hand maar ik ben blij dat ik kan lopen heb eerst een beugel gedraagen maar nu niet meer duz het gaat goed ik hoop dat het met jou ook goed komt groetjes marian


Geschreven door: Wereldburger.nl op Zaterdag 14 Mei 2005 om 16:34 Ongepaste reactie?

Hoi ik ben mishandeld door mijn vriend die als baby achtergelaten is en verlatingsangst heeft etcv. Hij heeft mij van achter aangevallen en me nek dubbelgeklapt de volgende dagt hersenbloeding. Na twaalf maanden bijna genezen hoop ik ben nu erg moe ook van hormonen hoor. Ik bedoel maandelijkse stonde! Dit helppt misschien ook abij jou: infrarode hete lamp op hoofd, accupunctuur pen walnotenbladthee, vegetarische restaurants bezoeken, lachfilms kijken om vrolijk te rusten, visoliecapsules omega drie, wortelsap, geen koffie wel bambukoffie, brandnetelthee, extra drie lieter drinken per dag ! Dus steeds drinken, reiki ZELF HANDOPLEGGEN of dit door echte goede reiki master te laten doen die wel echt bij jou past of klikt, thijgerbalsem op slapen of hoofd doen en nek, chinese olie, vaak in bad met eucaliptus, badkruidenzout etc , , poolplusmultivietamienen met magnesuim, korte slaapjes, ginko biloba, kersen abrikozen aalbessen walnoten vette vis becel levertraan heilbotleverolie orgaanvless van biologische afkomst VEEL DRUIVEN bessen okkernoten walnoten gedroogde obosbessen bij oogaandoening kuuroord en zuurstofrijke berglucht natuurlijk of berglucht apparaat en negatieve ionen veel geluk


Geschreven door: angelique op Woensdag 6 Juli 2005 om 22:41 Ongepaste reactie?

Het doet mij goed om deze reacties te lezen en te zien dat er nog meer lotgenoten zijn.
Ik heb een herseninfarct gehad in augustus 2003 nu bijna twee jaar geleden.Ik was toen 33 op dat moment een baby van een half jaar en een peuter van 2,5.Toen het gebeurde leek het wel of ik geen emoties had en deed er heel nonchelant over zo van dat kan gebeuren!Heb 2 maanden moeten revalideren,opnieuw leren lopen,was erg vermoeid en links bevroren, daarna naar huis met een thuishulp viel niet mee met een druk gezin kan ik je vertellen.Na twee jaar ben ik nog niet de oude zoals ik was weet ook niet of ik dat nog zal worden.Ik heb een kort geheugen soms slechte dagen moe kan dan ook erg slecht tegen veel lawaai!Voor mijn kinderen en man stel ik me heel positief op en probeer te doen of er niks gebeurt is en ga gewoon door met ons leventje,maar eigenlijk vind ik het moeilijk om te accepteren wat er is gebeurt en verschrikkelijk bang dat het nog eens zal gebeuren(ondanks dat er nooit een oorzaak is gevonden).
Ik probeer er maar het beste van te maken.


Geschreven door: gegvanegmond op Dinsdag 16 Augustus 2005 om 14:04 Ongepaste reactie?

ik heb verleden jaar een lichte tia gehadwas toen 51 jaar,ik slik nu ascal een bloed vedunner,maar er is verdergeen verlamming verschijnzel over gebleven.maar ik vergeet zo veel,en ik zie ook wat minder goed,ik heb ook last van tintelende handen en voeten,vaak erg pijnlijk,de dokter dacht naar een onderzoek aan mijn handen dat het captaal tunnel cindroom was,maar dan heb je geen last van de voeten,wie heeft dit ook.en heeft het mischien met een lichte tia te maken.ik moet 22 augustus pas terug naar de neuroloog,greet van egond


Geschreven door: bennie op Woensdag 14 September 2005 om 23:31 Ongepaste reactie?

ik heb verleden jaar 2004 2de paas dag een hartinfarct gehad een best zwaare . ik was toen 31 en dacht dat ik de enige in heel nederland was die op jonge leeft tijd een infarct kreeg , althans zo werdt ik na gezien door bezoek van andere mensen en ook de zusters en artsen zeiden nou dat maken we niet vaak mee, maar naar behandeling , onderzoek en medicijnen ging ik weer naar huis, het ging de heletijd goed , maar de schrik zat er goed in . het leven werd gewoon anders anders leven en andere belangstelingen . tot november 2004 mijn vrouw zag wat vreemd aan me een scheef gezicht .weer naar het ziekenhuis en daar melde ze me dat ik een tia had gehad . in de weken er voor september 2004 was ik al bij de neuroloog geweedt voor onder zoek omdat me linker kant niet bij me rechterkant past (zo voelde dat en nu nog telkens ) ik heb het gevoel dat ik er wel iets aan over heb gehouden maar voel dat in me eentje , vergeet snel (deed voorheen de planning van 25 mensen ) kan nu niet eens me eigen planning maken vergeet woorden, sleep soms weer met me linker been, veel hoofd pijn en zwarte velken voor me ogen .slecht slapen ( niet durfen slapen)(bang) angst . maar leven van dag naar dag gaat erg goed , geen lange termijn planning .


Geschreven door: bianca op Donderdag 29 September 2005 om 11:21 Ongepaste reactie?

Ik ben 34 jaar en mijn eerste herseninfarct heb ik op mijn 32ste gehad. Afgelopen maart heb ik mijn tweede herseninfart gehad. De tweede keer heb ik een week in het ziekenhuis gelegen. Er werd gezegd dat het niet veel voorkwam bij jongere mensen, maar op een of andere manier weten de mensen niet hoe ze ermee om moeten gaan. Mijn restverschijnselen zijn dat mijn pijncentrum verstoord is en de fijngevoeligheid, ik slaap slecht en ik ben constant moe. Mijn korte termijngeheugen is aangetast en dat valt allemaal niet mee. Mijn dokter zegt dat mensen van de buitenkant niet aan je kunnen zien dat je niet gezond bent. Ik voel me vaak onbegrepen en heb juist behoefte om met mensen te praten die net als ik op jonge leeftijd een infart hebben gehad want juist die mensen weten hoe het is. Maar ik blijf wel positief en roei met de riemn die ik heb.


Pagina 1 van 24 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)