Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

alex

Geschreven op: Donderdag 14 Juni 2007 om 16:14
Ongepast of beledigend?

hallo allemaal, ik ben benieuwd welke medicijnen jullie krijgen en welke bijwerkingen je denkt te hebben

mijn medicijnen die ik moet nemen zijn 100mg ascal en 2x persantin retard 200mg en sŠvonds na het eten 1x simvastatine 40mg
bijwerkingen volgens mij zijn vermoeidheid , hoofdpijn ,weinig zin in sex ,lichte pijn in m,n onderarmen en de hele dag erg moe in mijn nek (zwaar hoofd gevoel) 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Geschreven door: hj op Donderdag 21 Juni 2007 om 11:07 Ongepaste reactie?

Hallo alex,
Zelf ben ik net terug uit het ziekenhuis na een tia. Daar heb ik naast al mijn andere medicijnen ook nog persantin gekregen ter voorkoming van. De bijwerkingen hiervan zijn oa. hoofdpijn, hartkloppingen en duizeligheid. De pijn in je onderarmen heb ik ook zelf tot net boven mijn ellebogen + wat hier bovenstaat. Dit alles zou na enige tijd moeten verdwijnen (hoop ik maar).
Dus het vooruitzicht is hoopvol even doorzetten.


Geschreven door: appie op Donderdag 21 Juni 2007 om 14:40 Ongepaste reactie?

h0i alex,
ik heb 8 maanden terug een hersen infarct gehad slik sinds dien lipitor 20, asasantin 25/200 (is ascal en persantin), amlodipine 10. De bijwerkingen zijn oa. duizeligheid, wazig zien, doof gevoel in de armen en benen, hoofdpijn en pijn in de nek, pijn bij het slikken en vermoeitheid.


Geschreven door: alex op Zondag 1 Juli 2007 om 16:49 Ongepaste reactie?

dank jullie voor de reakties.
Ik vraag me tevens af of jullie meerdere bloedonderzoeken hebben gehad , ik nml 1x en volgens de mij moeten ze nog eens kijken of de medicijnen wel werken maar hoor er niks over en zal er zelf achteraan moeten gaan denk ik.Heel af en toe als ik moe ben en ik verspreek me dan bekruipt mij weer een akelig gevoel en ik hoop dat dat ook overgaat


Geschreven door: willeke op Donderdag 19 Juli 2007 om 14:32 Ongepaste reactie?

HOI IK HAD MAANDAGMORGEN EEN SOORT VLIES VOOR MIJN RECHTEROOG DE ARTSEN ZEIDEN DAT HET EEN TIA WAS NA VEEL ONDERZOEKEN NIKS GEVONDEN ALLES WAS GOED NU HEBBEN ZE ME ASCAL PERSANTIN EN SIMVASTATINE VOORGESCHREVEN MAAR VOOR MIJN GEVOEL KWAM HET DOOR EEN OOGONTSTEKING WANT DIE HEB IK OOK AAN HET OOG WAAR DE VLIES ZAT HET DUURDE MISSCHIEN 1 OF 2 SECONDEN WAT IS JULLLIE ADVIES OM DE MEDICIJNEN T EGAAN SLIKKEN OF OP MIJN GEVOEL AF TE GAAN DAT HET DOOR DE OOGONTSTEKING KOMT IK HOOP ECHT DAT IK IETS VAN JULLIE HOOR


Geschreven door: alex op Maandag 6 Augustus 2007 om 18:01 Ongepaste reactie?

hoi onbekende, ik lees nu je berichtje net (mischien was het handiger om deze ergens anders te posten smiley maar ik denk dat het geen kwaad kan je verder te laten onderzoeken en doorgaan voorlopig met de medicijnen ,op de paar eventuele bijwerkingen na is het geen ramp. Luister in ieder geval naar je gevoel en je weet zelf het beste wanneer iets niet goed is....ga er achteraan.


Geschreven door: Josť van den Bogaard op Woensdag 29 Augustus 2007 om 13:09 Ongepaste reactie?

1 augustus 2007 ook herseninfarct gehad. Ik ben binnen 3 kwartier geholpen, dus weinig gevolgen. Alleen ook de simvastatine kreeg ik spierverkramping en werd net een zombie, niet kunnen lopen en bewegen.
Ben direct moetn stoppen en krijg over enkele dagen nieuwe cholesterolpillen


Geschreven door: GINO op Zondag 13 Maart 2011 om 21:06 Ongepaste reactie?

Beste mensen,

Ik had, nav. een epilepsie aanval, in 2009 een hersenbloeding. Die heb ik, na zelf-training, goed doorstaan. Maar nu heb ik ''bijwerkingen'' die mij verontrusten o.a. zeer hoge vermoeidheid; een slaapritme die volledig op hol is geslagen; barre fysieke conditie en soms articulatie problemen. Herkent iemand iets van
bovenstaande? Je kan mij contacteren via gino@the-cause.org

Bedankt voor elke feedback.

Gino


Geschreven door: Lex op Maandag 20 Juni 2011 om 10:59 Ongepaste reactie?

Heb in November 2010 een CVA gekregen en snel AScal en Persantin voorgeschreven gekregen. Ben gaan fitnessen en dat goed nu goed. Weer deels aan het werk en tracht stress te voorkomen.
Al met al duurt het wel om op niveau terug te komen. Merk wel dat herstel in kleine dingen zichtbaar worden.
Hersenen hebben nu eenmaal meer tijd nodig.
Vermoeidheid komt voorla (denk ik ) als er teveel schakelingen doro het overgebleven kabelnet moeten ;-) )
De medicatie van de avond (Simvastatine) vergeet ik vaak. Als ik het niet vergeet dan slaap ik er vast op.
Soms bij drukte slaat de tong wel eens "ernaast" wat articuleren aangaat.
Sterkte aan ieder die er behoefte aan heeft. Wat mij uit de depressie houdt is fitness. Niet te zwaar, maar wel lekker doorgaan. Endorfinen compenseren een boel.

mvg


Geschreven door: toon op Donderdag 8 September 2011 om 00:59 Ongepaste reactie?

naar het sliken van persantin heb ik erectie klachten en wijnig zin in sex voor ik met persantin begon had ik dat niet is dit van voorbijgaande aard of moet ik hier mee leren leven


Geschreven door: Lizzy op Vrijdag 16 September 2011 om 22:21 Ongepaste reactie?

Ik ben een vrouw van 41 jaar en ik heb 3 maanden geleden een Tia gehad.
Ik slik nu acetyl en persantin 1 maal daags,voorschrift was 2 maal daags 200mg maar ik kreeg zo veel last van hoofdpijn en misselijkheid dat ik terug ben gegaan naar 1 maal daags.SŠvonds slik ik simvastatine,niet dat mijn cholesterol te hoog was maar omdat het goed zou zijn voor de bloedvaten.
Mijn bijwerking daarvan is spierpijn in mijn armen.Uit bloedtesten komt dat mijn schildklier niet goed werkt, as maandag moet ik weer terug naar de vasculairverpleegkundige.
Ben benieuwd wat nu weer de uitslagen zijn van de bloedafnames.


Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)