Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

anne

Geschreven op: Vrijdag 17 Maart 2006 om 21:57
Ongepast of beledigend?

Ik ben 43 jaar en heb in nov een hersenbloeding gehad.
Ik heb geen uitval maar ben nog snel moe en heb moeite met concentratie.
In het begin was ik vooral erg blij dat het goed met me ging en dankbaar dat ik nog leef.
De laatste tijd ben ik erg emotioneel, boos en ongeduldig.
Als je dit herkent ben ik blij met een reactie. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: carolina op Woensdag 19 Juli 2006 om 21:47 Ongepaste reactie?

Beste Anne en Andrea, ik heb bijna een half jaar geleden een licht herseninfarct gehad. Nu zijn de restverschijnselen, vermoeidheid, concentratieproblemen en down gevoel. Ik wil van alles en heb met van alles moeite. Ben een enorm gedrven persoon en altijd actief. (geweest) Nu moet alles onde ruit mijn tenen komen, fijn te lezen dat ik niet de enige ben, carolina


Geschreven door: Stefanie op Donderdag 28 September 2006 om 13:27 Ongepaste reactie?

Beste Anne Andrea en Carolina

Ik ben een vrouw van 42 jaar en heb dezelfde ervaring. 8 juli werd ik door de huisarts doorgestuurd naar het ziekenhuis omdat ik het hele weekend dubbel zag.
Hier werd me verteld na een scan dat ik voorlopig in het ziekenhuis moest blijven omdat ik een hersenbloeding had gehad. Het was of mijn hele wereld instorte. In het ziekenhuis zelf wordt weinig verteld en ik kreeg een map mee die ik maar moest doorlezen.

Dan kom je thuis en moet je alles met behulp van je man zelf doen. Je mag je niet druk maken (gaat moeilijk met 2 kinderen van 3 en 6) Voor mijn bloeding was ik iemand die van hot naar her liep, een drukke baan had. Nu ben ik gewoon te moe om wat te doen. Sinds ik uit het ziekenhuis ben heb ik nog geen een nacht doorgeslapen. Heb moeite om als ik moe ben uit mijn woorden te komen of ben gewoon kwijt waar ik het over had. Het ergste is nog dat mensen zeggen "goh je ziet er goed uit"terwijl je je helemaal niet goed voelt.
Kreeg ik vandaag van de bedrijfsarts te horen dat ik het nog niet verwerkt heb en hij het raadzaam vond dat ik naar maatschappelijk werk zou gaan. Volgens mij heb ik er veel meer aan om in contact te komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik moet het een plaatsje geven in mijn leven maar weet niet precies hoe ik dat moet doen. Het is gewoon harstikke moeilijk.

Hoe doen jullie dat


Geschreven door: stefanie op Donderdag 28 September 2006 om 13:34 Ongepaste reactie?

stefanie h.feenstraz@chello.nl


Geschreven door: Andrea op Maandag 2 Oktober 2006 om 10:39 Ongepaste reactie?

Beste Stefanie. Kijke eens op CVA forums. Daar krijg je erg snel contact. Sneller dan op deze site. Ook kun je je aanmelden bij de vereniging. Ik denk dat je daar goed zit.
Dat je het niet verwerkt hebt; zal best. Kun je ook niet zomaar verwerken. Vraag nazorg bij je ziekenhuis. Was je bij het Radboud? Die hebben een eigen poli daarvoor. Het algemeen maatschappelijk werk is hier niet genoeg in thuis. Je moet specialistische begeleiding vragen, denk ik.
Sterkte!


Geschreven door: jolandavandersanden@home.nl op Dinsdag 3 Oktober 2006 om 10:52 Ongepaste reactie?

Beste Stefanie

Ik ben Jolanda en ik heb 1,5 jaar geleden een hersenbloeding gehad.Ik heb 2 weken in het ziekenhuis gelegen.Toen ik het hoorde was inderdaad of je wereld instort.Ik was nog maar 40 jaar en dacht dit is toch iets wat alleen ouderen krijgen, maar dat is dus niet zo.Ik heb volgens de scan ook nog een keer ergens men weet niet waneer een herseninfarct gehad. Het is heel moeilijk om de draad weer op te pakken.Ik ben dus veranderd in de zin van sneller moe, en mijn gevoel in mijn rechter kant en dan vooral mijn been is minder.Ik wil graag met je in contact komen want samen erover praten en ervaringen uitwisselen helpt met verwerken. Ik weet waar je overal tegen aan loopt,wat de mensen zeggen enz. Maar je voelt je niet ''''goed''''maar er is niets aan je te zien.

groetjes Jolanda


Geschreven door: b.vanhaaften@home.nl op Woensdag 20 December 2006 om 17:59 Ongepaste reactie?

Hallo . Anne ik heb het gelezen en vond het heel erg nu is het zo ik zal me eerst voorstellen mijn naam is barend en ben 54jaar ik heb 2 november een hersen in farct gehad niet leuk hoor voel met je mee en weet ook wt het is om emotioneel tezijnheb daar veel last van maar toch veel beter schapvan mij b.van haaften @home.n


Geschreven door: saskia op Donderdag 21 December 2006 om 19:28 Ongepaste reactie?

hoi
mijn vader heeft 1 jaar geleden een herseninfarct gehad en heeft veel moeite met praten.
als hij moe is kan hij bijna helemaal niet uit zijn woorden komen.
hj is ontzettend emotioneel en gauw in de put.
maar hij kan soms ook ontzettend dwars wezen en krijg je totaal geen gelijk van hem.
weet iemand hoe je daar mee om moet gaan ik wil geen ruzie met mijn vader maar soms is dat wel moeilijk omdat hij dan zo dwars is.
ook voor mijn moeder valt het niet mee om ier mee om te gaan.
wie kan mij helpen wat ik eer aan moet doen
groetjes saskia


Geschreven door: Ellen op Zondag 15 Juni 2008 om 23:36 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb in september een hersenbloeding gehad. Ik was er niet van overtuigt dat alleen ouderen dit kregen, maar ik vond mij 20 lentes wel erg weinig. Ik kreeg mijn CVA op mijn stage plaats. Door de CVA heb ik ook nog 3 epileptische aanvallen gehad. Ik werd 7 uur later waker in het ziekenhuis en heb daar nog 3 weken gelegen. Eerst wisten ze niet wat er aan de hand was, eigenlijk kreeg ik in maart pas te horen dat het een (kleine) CVA was geweest. Ze wisten het eerst niet omdat in de scan een stukje van 3 cm breed was te zien. Ze dachten hierdoor ook nog aan een tumor. Gelukkig ben ik nu lichamelijk beter, ik heb ook geen last van uitval en het stukje van 3 cm is al bijna weg.

Wat ik in de verhalen lees komt mij erg bekent voor. Ik heb ook last van concentratie problemen en ik ben ook snel moe. Verder lees ik ook in de reacties dat het ook erg veel doet met de emoties. In het begin had ik eigenlijk geen emotie meer, die zijn nu wel terug gekomen maar toch lopen ze nog een beetje door elkaar. Ik heb ook dat ik soms erg boos of zelfs woeden word, waar ik de reden dan niet precies voor weet.

Aan de ene kant ben ik erg blij dat ik er zo goed (lichamelijk) vanaf ben gekomen. Maar wat dit geestelijk met je doet, het ik dagelijks nog verdriet van. Het voelt als een tweestrijd. Het kost mij veel moeite om er over te praten. Mensen om me heen dachten al vrij snel dat alles weer normaal was. Maar ik ben niet meer wie ik hiervoor was en ik kan soms niet voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Ik vind het fijn om te lezen hoe jullie het ervaren. En dat ik niet de enige ben. Ik ben nog op zoek naar een manier om dit te verwerken....

Lies Ellen,


Geschreven door: berrin op Zondag 12 Oktober 2008 om 22:27 Ongepaste reactie?

ik ben 37 heb een cva gehad
opeens kreeg ik hoofd pijn. en viel. mij zusje heeft 112 gebeld.omdat ik viel veel bloed verloren, want ik ben op mij hoofd gevallen. en toenik daar kwam 2 keer epilepsie aanval gehad, ik heb nu medicijnen kregen depakine. ik ben heel suf. 24 slapen. en parkison gekregen.ik tril,ben gestopt. nu keppra gebruikt.
ik ben nog steeds 24uur moei en .en nergens zin. depresief. zijn er ook mensen die ook na een cva overdreven vermoeid zijn.


Geschreven door: b sanders op Woensdag 3 December 2008 om 14:27 Ongepaste reactie?

ik ben nu 50 en heb in 2005 en 2006 een cva gehad heb er ook relatief weinigvan overgehouden maar van de extreme moeheid wordt ikzelf helemaal gestoord van sommige dagen gaat het gewoon goed en andere dagen gewoon keikapot en door wat ? kan wel de hele dag slspen maar wil er niet aan toegeven wie kan tps geven hamm.sanders@gmail.com


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)