Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ria

Geschreven op: Maandag 8 Oktober 2007 om 12:59
Ongepast of beledigend?

Hallo Allemaal.

Mijn man Erik 46 jaar,heeft op 30 september 2007 een lichte beroerte gehad.
Hij had aan de rechtse kant in zijn gezicht en arm een dof verdoofd gevoel en veel minder spier kracht,dit heeft hij nu nog. Ook is hij wat vergeetachtig en gedesorienteerd.
Zijn op die dag naar de huisartsen post geweest omdat het op een zondag was.
Ze konden het niet duidelijk zeggen,maar heeft wel meteen bloedverdunners gekregen.
Verder is hij helemaal niet in het ziekenhuis geweest en is gewoon op maandag gaan werken.wel moest hij die vrijdag erna een Tia dag,(een dag opname met allerlei onder zoeken)Zijn vaten in zijn hals waren allemaal goed.
Zijn bloeddruk was goed,zijn cholesterol was 5o5 als ik het goed formuleer,dus eigenlijk 5 en half.
De neuroloog had gezegd dat hij een lichte beroerte had gehad,en hij zei erbij je had net zo goed niets kunnen merken.
Hij moet binnenkort nog een keer door een ct scan om het nog een keer goed te bekijken.
Wat ik nu eigenlijk vreemd vind,mijn man mag gewoon alles doen,ook auto rijden is hem niet verboden.
Maar ik ben zelf zo bang geworden en ben heel bang dat het zich gaat herhalen.
ik moet natuurlijk blij zijn dat het een lichte beroerte was,maar mijn angst wordt er niet minder door,wel moet hij fisiotherapie.
Hij heeft van de neuroloog andere bloedverdunners gehad en cholesterol verlagers.
Maar mijn vraag is nu eigenlijk,is het niet vreemd dat mijn man alles mag gaan doen,hij mag ook gewoon sporten,werken enz.
Als iemand een hartinfarct heeft gehad mag toch ook niet meteen op maandag gaan werken,het heeft toch een herstel periode nodig. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Priscilla op Donderdag 25 Oktober 2007 om 20:52 Ongepaste reactie?

hallo
ik ben een meisje van 15 jaar
ik kwam dit stukje tegen
ik vind het eght heel erg voor u smiley smiley
maar mijn moeder is aan een kant van der gezicht verlamt tintelingen egt moeilijk praten ik weet niet eght goed wat het kan zijn of wat ik moet doen.?
maar het maakt niet uit
ik wens u eght zoveel en sterkte en beterschap sorry ik vind het egt heel erg voor u grOetjes en heel veel knuffels van priscilla


Geschreven door: Vťronique op Donderdag 24 Januari 2008 om 12:48 Ongepaste reactie?

Hoi Ria,

Ik ben 36 jaar en heb 29 maart 2007 een licht herseninfarct gehad. Ik was in de auto op weg naar huis. Mijn linker arm begon te slapen, daarna mijn linkerzijde van mijn bovenlichaam en daarna de linkerzijde van mijn hoofd. Tevens ging mijn mond hangen en mijn linkeroog was net of het uitpuilde. Ik ben nog net naar huis kunnen rijden. Daarna meteen naar de huisartsenpost in het ziekenhuis. Daar stelde de desbetreffende huisarts de diagnose TIA. Ik kreeg bloedverdunners en moest mij de dag erna melden bij mijn eigen huisarts. Het infarct hield aan van 17 uur tot Ī 23 uur. Via mijn huisarts kwam ik bij de neuroloog en werd ik opgenomen voor diverse onderzoeken (MRI, duplex, hartecho, longfoto''''s, bloedonderzoek etc.). Via de neuroloog kwam ik ook bij de cardioloog. Ik moest een inspanningtest doen en de uitslag daarvan was niet goed. Ik werd opgenomen voor een hartcatherisatie. Gelukkig was met mijn kransslagaders alles in orde. Via de cardioloog kwam ik weer bij de internist. Deze weet met 90% zekerheid, dat ik aan erfelijke cholesterol lijdt. Ik heb nl. diverse familieleden, die hier jong aan overleden zijn. Hij heeft mijn DNA laten testen bij STOEH in Amsterdam. Ik wacht nog op de uitslag. Verder ben ik gestopt met de pil. Verder heb ik levenslange medicatie gekregen: Ascal 100, Persantin 200, Selokeen 50 en Lipitor 40. Ik heb nog wel wat dingen aan het lichte infarct overgehouden: weet soms niet waar ik mee bezig ben, ben soms duizelig, herken bepaalde mensen niet etc. Verder heb ik last van hoofdpijn op de plek van het infarct. Dat duurt dan enkele dagen. Ik ben 4 maanden thuis geweest na het infarct, maar mocht van mijn neuroloog ook gewoon autorijden, omdat ik anders te beperkt was in mijn bewegingsvrijheid. Ik heb veel geluk gehad. De neuroloog was van mening, dat de desbetreffende huisarts me niet naar huis had mogen sturen.


Geschreven door: marielle op Dinsdag 15 September 2009 om 14:34 Ongepaste reactie?

mijn man heeft 2 jaar geleden tijdens een operatie ook een lichte infarct gehad, spraak was weg (is 80%) terug en z''n fijne motoriek rechts is weg (nog steeds)
wat ik ''t moeilijkste vind is zijn boosheid, en ongeduldigheid, zijn vergeetachtigheid,en hij leeft zo in z''n eigen wereld, dat wij (vrouw en kids) eigenlijk niet schijnen mee te doen in zijn dagelijkse dingen.
gek word ik er soms van.
helaas gaat het niet meer veranderen, maar ik wilde graag eens weten of er meer "partners" zijn die niet goed om kunnen gaan met de grote veranderingen die zo''n infarct met zich brengt op langere termijn...


Geschreven door: esther op Donderdag 24 September 2009 om 01:05 Ongepaste reactie?

hoi marielle
ik herken veel in wat je zegt en zoek eigenlijk ook iemand om hier over te praten,ik weet alleen niet of het nu zo heel handig is om mijn emailadres hier te noemen maar vooruit..esther.weekers@home.nl
kan het mij ook schelen,ik hoop dat ik wat van je hoor


Geschreven door: De broer op Maandag 5 Oktober 2009 om 22:30 Ongepaste reactie?

Vreemd verhaal.
Ik ben een man van 48 jaar. Sportief, niet roken, gezond en niet overmatig dik.
Ik heb twee weken terug hetzelfde gehad. Ineens uitval in mn linker arm. Huisarts - ziekenhuis + 4 dagen medium care.
Na allerlei onderzoeken (CT-scan, MRI, hart-en vaatonderzoek)blijkt er niets aan de hand. Ze noemen dat een systeemfoutje. Maw : kan gebeuren.
Ben dus verder gezond.
Met mn arm gaat het nu stukken beter. ben nog wel behoorlijk moe en moet bekomen van de schrik.
Trouwens: dat geldt voor iedereen in onze omgeving!!!
Moet bloedverdunners slikken en cholest...verlagers. Dat is trouwens protocol voor iemand met een infarct.
Ik mag 6 maanden geen autorijden. Verder wel sporten en na 4 weken rust weer langzaam aan t werk.
Volgens mij heeft Uw man zeker een herstelperiode nodig. Lees de boekjes er maar op na. Vooral vermoeidheid speelt een rol.
Daar zal je zelf ook wel last van hebben. Spanning en de verwerking van alle gebeurtenissen.
Voor de rest proberen het leven weer op te pakken.
Succes en vooral rust.


Geschreven door: maris op Vrijdag 29 Januari 2010 om 18:57 Ongepaste reactie?

Hallo,
Ik 27 jaar heb 7maanden geleden ook een beroerte gehad, links lichte uitval in arm en been, mondhoek idd scheef. Arts huisartenpost vertrouwde het niet, omdat ik overal goed op reageerde maar toch raar deed.Met spoed naar t ziekenhuis, door de scan en direct een intra-arteriele trombolyse(via lies)om de prop(die gelukkig nog wat bloed doorliet)te verwijderen.Ik heb 5 dagen op de stroke-unit gelegen en omdat ik me goed voelde/voordeed mocht ik naar huis.Oorzaak hebben ze niet gevonden, waarschijnlijk combinatie pil en roken. Slik nu ascal en persantin 200 en crestor(cholesterol was 4,2)Ook ik ben nog steeds behoorlijk moe en toch wel bang dat het nog een keer gebeurd. Inmiddels 4 uur per dag aan het werk, wat soms echt te veel is.Heb een half jaar niet gereden(af en toe klein stukje om het gevoel te houden...eigenlijk dom). Nu mag ik weer rijden, helemaal blij!!, maar valt vies tegen. Mijn hoofd moet er zo weer aan wennen, lijkt net of je niet oplet en traag bent(een zeer gevaarlijk gevoel)Ook ik probeer gewoon alles te doen, wat stees beter gaat(paardrijden, langer uithoudingsvermogen)En ook ik voel me anders dan voor mijn beroerte, emotioneler, afvlakkiger en vooral snel gestresst. Ik denk ook dat je je zeker niet moet laten opjutten door anderen.... maar heel goed naar je eigen lichaam moet luisteren. Beetje uitdagen kan zeker geen kwaad, je max word steeds groter. Ik was bij neurologie al na 8weken onslagen en moet nu om de 3maanden naar de revalidatie.Waar ik eigenlijk alleen te horen krijg dat ik rustig aan moet doen en geduld moet hebben, herstel is erg lang.Ik zie het zeker niet somber in(had veel erger kunnen zijn) maar heb tuurlijk wel zo m''n dagen dat ik het zat ben. Over een jaar maar terugblikken.....
Iedereen veel succes en sterkte!! En voor iedereen eromheen.... miss is de buitenkant perfect, vraag ook eens naar de binnenkant!!
groetjes


Geschreven door: ineke op Maandag 31 Januari 2011 om 14:09 Ongepaste reactie?

ik heb een beroertre gehad in juli 2008 ik ben nog steeds niet wie ik ben...
ik ben heek erg moe maar slapen kan ik niet???
ik krijg ook weinig begrip van de mensen om me heen
ze denken dat als je uit het ziekenhuis komt dat je er weer bent...
nou ik kan je zeggen dat dat onzin is maar ja we moeten verder..
ik werk nog steed niet maaer wordt wel gedwongen door het uwv maar ja het is niet makkelijk als je 42 bent en nog een baan moet zoeken ze vragen alleen maar jongere...
ik was op taxi mijn lust en leven maar ja dat mag ik de komende vijf jaar niet doen...
groetjes ineke


Geschreven door: janderijke@hetnet.nl op Donderdag 24 Februari 2011 om 19:35 Ongepaste reactie?

mijn vriendin heeft 5 oct 2010 eenberoerte gehad.
helaas kan ze daarna niet meer lezen of schrijven.
voor de rest zijn er bijna geen belemmeringen.
het rare is dat ze met cijfers geen problemen heeft.
er is haar vertelt dat er in ons land 5 gevallen bekend zijn.
graag reacties.
groeten jan de rijke
janderijke@hetnet.nl


Geschreven door: marion ten Bolscher op Dinsdag 1 Maart 2011 om 15:11 Ongepaste reactie?

Ik heb in 2009 een bloeding in de hersenstam gehad, met de zelfe verschijnselen als bij een hersenbloeding. Maar de bloeding zat links in de hersenstam en de uitval zat ook links. Heb nog steeds een licht krachtverlies in de linkerhand en mijn oogspieren hebben een flinke tik gehad, dus autorijden is zeer beperkt.
Maar vaak extreem moe!!!! Wie herkent die extreme moeheid na bijna 2 jaar ook?!!!

groeten marion ten Bolscher


Geschreven door: Yvonne op Vrijdag 4 Maart 2011 om 13:17 Ongepaste reactie?

Ik heb in 2010 een herseninfarct gehad, ben 55 jaar en de schrik zit er goed in. Huisartsenpost dacht dat ik een acute evenwichtsoorgaan probleem had en zij gaat met 2 dagen wel over. Maar ook had hij wel twijvels, maar deed daar verder niks mee.4 dagen later voelde ik me nog erg slap en moe, mijn spraak was horten en stoten. mijn oog hing. Zelf naar de huisarts gegaan en door testjes had hij het al in de gaten. Direct door naar het ziekenhuis en werd een MRI gemaakt en tja het was idd een herseninfarct. maar er was ook duidelijk te zien dat ik ook al tia`s had gehad, want er zaten duidelijk littekensporen. Nu een jaar later heb ik gemerkt dat ik zeker wat kleine TIA`s heb gehad. De laatste was op vrijdagavond 24 Februari. Tenminste ik ga er vanuit dat ik er 1 gehad heb. Na een week nog steeds dood en dood moe, mijn spraak is zodra ik echt moe wordt en de dag een beetje avond wordt, een beetje stotterig. Ik moet 24 maart weer terug naar de neuroloog en denk wel dat er een MRI weer gemaakt wordt. Maar nu leef ik heel erg in onzekerheid. Heb het gevoel dat ik een tijdbom in me hoofd heb. Ben gewoon bang geworden, want het kan je dus overal gebeuren. dit maakt mij erg kwetsbaar.

Herkent iemand dit ook?? De angst, de onzekerheid, Niks meer alleen iets durfen.

Alvast bedankt voor het lezen
Yvonne


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)