Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

bertus uytenbrock

Geschreven op: Zondag 31 Juli 2011 om 14:37
Ongepast of beledigend?

iedereen ervaart een cva (hersenbloeding) anders. mijn geheugen van 5 jaar er voor tot een jaar er na is totaal weg. (2009 cva gehad) ik was internationaal chauffeur, met een daf xf 105. heb dus echt half europa gezien, van berlijn tot parijs, jammer maar dat werk daar hoef ik nu niet eens meer over na te denken, ben bezig met reintegratie en ga straks na overleg een ander beroep kiezen. eerst maar eens orienteren, ben redelijk goed met computers dus wie weet ?! MIJN VRAAG is ; heeft er iemand ervaring met reintegreren na een cva en is dit een succes geworden??? mijn email adres is : fsxf105@gmail.com
ben echt heel benieuwd, hoor of lees er nooit iets over en de verhalen die je er wel over leest zijn alleen van bureautjes die naarstig op zoek zijn naar klantjes maar totaal GEEN IDEE hebben wat je als cva client mee gemaakt hebt en nog steeds ervaart. mijn naam is bertus uytenbrock, emailadres; fsxf105@gmail.com 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: gonnie op Woensdag 10 Augustus 2011 om 16:35 Ongepaste reactie?

en dan ga ik als eerste reageren, ik wist eerst ook helemaal niet dat heliomare (heliomare.nl) behalve succesvol mensen revalideert, ook mensen reintegreert, zou wat meer aandacht aan besteed mogen worden, je hoort of leest er nooit wat over, best wel jammer.

en dat terwijl er zoveel mensen profijt van hebben, en vergeet niet dat je op die manier ook geholpen wordt om uit een soort van uitzichtloze situatie te komen, mijn broer is internationaal beroeps chauffeur, misschien wel een collega van jou bertus ??? tja hij mag nu wel iets anders gaan doen, maar dat geeft niet zo, als het maar iets leuks is , dus wat je zelf ook leuk vind, iedereen heeft wel een verborgen talent, toch ???

en eh ja wat ik ook hoor is dat de koffie en het eten in het bedrijfsrestaurant ook lekker smaakt, ben wel eens met mijn broer mee geweest.

gonnie


Geschreven door: gonnie op Maandag 19 Augustus 2013 om 11:30 Ongepaste reactie?

Over reintegratie na een CVA of Hersenbloeding, dat is niet onmogelijk maar wordt onmogelijk gemaakt door allerlei incompetente en incapabele (overheids) instanties. Reintegreren na een trauma zoals dus een cva of hersenbloeding, infarct, dan wordt je door een soort van foute bureaucratie in de bijstand gedumpt, met als gevolg dat allerlei foute wethouders proberen om zoveel mogelijk subsidie binnen te halen dmv jou via door hun in het leven geroepen re-integratie loketten of instellingen. Meer info; googel even naar reintegratie na hersenbloeding of kijk op; http://www.ipernity.com/blog/bertus/24415209


Geschreven door: joop stencil op Dinsdag 18 Februari 2014 om 11:38 Ongepaste reactie?

Vergeet dat maar, de bureaucratie tiert welig waarmee de ambtenarij voornamelijk zichzelf in stand houdt.


Geschreven door: Tamara op Dinsdag 18 Februari 2014 om 18:08 Ongepaste reactie?

Ik werk nu op vrijwillige basis in het werkgebied waarin ik ervaring had. Gelukkig had ik een goede baan en daarom nu een goede uitkering.

Ik zou zeggen: Wacht niet af tot iemand iets voor je regelt, maar toon zelf initiatief. Op vrijwillige basis kun je van alles uitproberen en er weer mee stoppen als het tegenvalt. Zo kun je ook nieuwe vakgebieden ontdekken en kijken of het je ligt. Aan vrijwilligers worden minder hoge eisen gesteld, ze komen tenslotte gratis en voor niks werken. Daar doe ik nu mijn voordeel mee. Op het moment ben ik nog niet in staat om een echte baan aan te kunnen, maar via vrijwilligerswerk blijf ik toch in het arbeidsproces.


Geschreven door: Joop Stencil, antwoord aan TAMARA op Vrijdag 4 April 2014 om 13:40 Ongepaste reactie?

Vrijwilligers werk is alleen gratis voor de mensen die er veel geld aan verdienen.
Vrijwilligers werken vaak voor niets.
Over ervaring opdoen; dat is gewoon "******(piep **)".... en grote onzin.

Ik heb er nu bijna VEERTIG JAAR hard werken achter mij, dus werk-ervaring genoeg dacht ik zo....
(werkloosheid is een gevolg van een tekort aan arbeidsplaatsen), deze regering jaagt eerst alle bedrijven het land uit en gaat dan de werkloosheid oplossen....

Heb wel twee jaar geleden een verzoek ingediend om begeleid omscholing te gaan "mogen" doen, want als je dat zonder toestemming doet heet dat fraude.
Dan kom ik inderdaad in zo''n begeleid traject waar jij TAMARA het over hebt.....
Waarmee ik overigens nog steeds te weinig verdien om mijn leven weer te kunnen opbouwen.....

Blijkbaar heeft de overheid toch wel wat meer tijd nodig om zo''n simpel verzoek van een trauma overlevende te beantwoorden die graag uit de bijstand wil en verder met zijn leven.
Maar goed ik ben nog maar vijftig jaar oud en verwacht eerlijk gezegd wel ooit "postuum" antwoord te mogen gaan ontvangen...

Waarmee ik aangeef dat er mogelijkheden genoeg zijn, maar een overheid welke graag de werkloosheid in stand houdt zal er alles aan doen om te zorgen dat instanties werk houden.
Problemen lossen wij op door gewoon weer nieuwe problemen te bedenken, zodat ook instanties flink bezig gehouden worden.

Sommige psychiaters omschrijven zo''n manier van werken als een bipolaire stoornis, waarmee het volgende bedoeld wordt;

Overheden kunnen heel lang leven met een probleem, zolang het probleem maar hetzelfde blijft.....

Je kunt dat ook omschrijven als een soort van PAARSE KROKODIL die graag in de bijstand wil blijven, simpel en alleen omdat daarmee zo''n instantie veel geld binnen haalt om zijn hongerige maagje te vullen.

Zoals iedereen weet brengen re-integratie trajecten en projecten om werklozen en bijstandsgerechtigden te re-integreren veel geld in de kassa''s van de vele gemeentes welke ons kleine landje rijk is.

Dus hoe meer mensen er in de bijstand lopen des te meer subsidie komt er binnen in de gemeentekas.

Ja zoals u begrijpt hebben de meeste gemeentes en overheden er helemaal geen belang bij om de werkloosheid op te lossen. De meeste in uw ogen foute wethouders doen er juist alles aan om de werkloosheid in stand te houden.
Want dat is KASSA voor de overheid.


Geschreven door: Tamara op Zondag 6 April 2014 om 11:34 Ongepaste reactie?

Ik mag toch hopen dat je inziet dat je met deze instelling geen reet verder komt. Het antwoord ligt in jezelf, niet buiten jezelf.


Geschreven door: gonnie stencil op Woensdag 16 April 2014 om 11:16 Ongepaste reactie?

jeetje Tamara, als je dan toch over onbegrip praat is jou reactie wel een heel goed voorbeeld.
Medische begeleiding kun je in dit land na het overleven van een CVA niet eens krijgen........

Maar waarom wil jij dat mensen na het overleven van een hersenbloeding aan het werk gezet worden...??
Dat begrijp ik nog steeds niet goed TAMARA........

Dat lijkt mij toch een beetje de verkeerde volgorde.
In dit land worden duidelijk de verkeerde vragen gesteld.

Vraag jezelf bijvoorbeeld eerst eens af hoe het in godsnaam mogelijk is dat medische begeleiding geweigerd wordt en begin dan eens over de zin en onzin van het weigeren van hulp bij omscholing van CVA TRAUMA SLACHTOFFERS.....!!


Geschreven door: joost stanfil op Zondag 15 Juni 2014 om 11:05 Ongepaste reactie?

Ja hoor ik loop ook al jaren tegen onvoorstelbare bureaucratische muren aan.

Je gaat je zelf toch afvragen of die ambtenaren nu echt zo vreselijk gefrustreerd zijn dat ze met opzet alles zo tegen werken.

Of is het gewoon zo dat ze een enorme hekel aan mensen hebben.
Iets uit hun jeugd wat ze nog steeds niet kunnen verwerken...?

Nederland heeft ondertussen meer dan ťťn miljoen mensen die buiten het arbeidsproces dan wel buiten de maatschappij gehouden worden.

Dat heet dan een participatie-maatschappij.
Ze zijn goed bezig daar in den haag.

Mocht u in de bijstand lopen en denken ik zal mijn invalide buurman of buurvrouw even helpen met een muurtje schilderen of helpen met boodschappen doen (mantelzorg) dan loopt u het risico beschuldigt te worden van een economisch delict.

Volgens de jongetjes en meisjes bijstandscontroleurs heet dat bijstandsfraude en daar zijn al mensen voor veroordeeld. De boetes daarvoor kunnen oplopen tot 50.000 euro (vijftig duizend euro) of maximaal VIJF JAAR gevangenis straf.

Ik kan het woord participatie maatschappij nu dus echt niet meer horen zonder er voorzichtig gezegd onpasselijk van te worden.......


Geschreven door: ome bertus uytenbrock op Zondag 15 Maart 2015 om 16:52 Ongepaste reactie?

AAN TAMARA;

Beste Tamara,

Omdat er veel te weinig deskundigheid bestaat over CVA en het overleven van een hersenbloeding en dan in het byzonder over leven NA een hersenbloeding heb ik daar eens een poosje een dagboek over bijgehouden.

Dit dagboek vind je heel simpel door eens te googelen naar; 1001 Loketten, of wanneer je de hele uitgebreide versie wilt lezen dan google je gewoon naar; DAGBOEK VAN EEN SUPERTRUCKER.....

Ik benadruk nogmaals dat ik heel blij met met alle hulp die ik en de paar zeldzame lotgenoten die na een hersenbloeding of CVA nog leven, krijgen van de weinige deskundige hulpverleenster welke er nog bestaan in ons land nadat overal alle deskundigheid is wegbezuinigd..

met vriendelijke groeten van ome bertus


Geschreven door: Paarse Krokodil op Woensdag 5 September 2018 om 13:12 Ongepaste reactie?

Mensen jarenlang in de bijstand houden, is blijkbaar goedkoper dan mensen terug de maatschappij in helpen.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)