Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sandrine

Geschreven op: Dinsdag 14 Januari 2014 om 10:18
Ongepast of beledigend?

Ik heb een TIA in november 2012 gehad op 39 jaar leeftijd.
Mijn hele leven gebruikte ik de anticonceptiepil: toen was het Trinordiol. Sinds 3 maanden gebruik ik een licht hormoon pil: Ethinylestradiol/Levonorgestrel 0,002/0,1 mg. Nu zegt pas de neuroloog: na een TIA moet met de pil gestopt worden. Is het waar? Ik hoop het niet, want ik slik door en het helpt mij tegen klachten tijdens de menstruatie. Bedankt voor uw hulp. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Sandrine op Dinsdag 14 Januari 2014 om 11:50 Ongepaste reactie?

Ik ben vergeten te zeggen: 2 weken na mijn TIA ben ik bij de hartbewaking opgenomen i.v.m boezemfibrilleren.
Na een hart echo bleek dat mijn pompfunctie beschadiding had: de pompkracht van mijn hart is maar 36% i.p.v 60%, daarom wordt de bloed niet goed gepompt en propjes kunnen ontstaan, dus mogelijke TIA of beroerte. Sinsdien gebruik ik bloedverdunners: Fenprocoumon en medicijnen voor mijn hart. Ik ben dus gewoon met de pil doorgegaan, en 3 maanden geleden vroeg ik een licht hormoon anticonceptiepil. De huisarts vroeg mij of ik nog de pil mocht gebruiken. Ik zei dat mijn cardioloog mij nooit had gezegd dat ik moest stoppen. De neuroloog van mijn TIA dag opname had ook niks verteld. Achter af, vroeg ik een advies aan mijn cardioloog, maar hij zei dat de huisarts moest zelf zijn verantwoordelijkheid nemen. Ik ben naar de neuroloog geweest en ben vandaag terug gebeld:hij zei dat ik met de pil moest stoppen. Ik vraag mij af of het echt moet..? Gezien dat mijn TIA was door hartproblemen veroorzaakt, en niet door de hormonen. Kan iemand mij helpen A.U.B? Als ik de pil blijf gebruiken, heb ik echt veel meer kans om een nieuwe TIA of beroerte? Wij weten niet of mijn man misschien moet zijn eigen laten steriliseren... Alvast bedankt voor uw hulp.


Geschreven door: Nanda op Woensdag 26 Februari 2014 om 02:08 Ongepaste reactie?

Klopt direct stoppen met de pil, mijn TTA, kwam wel mede door de pil, deze zorgt er voor dat je eerder bloedstolsels kan krijgen.


Geschreven door: Janine op Zondag 2 Maart 2014 om 03:16 Ongepaste reactie?

Ik heb ruim drie jaar geleden ook een herseninfarct gehad. Toen was ik 28. Ik gebruikte toevallig ook trinordiol. Ik moest acuut stoppen. Omdat ze verder geen andere oorzaken hebben kunnen vinden, dacht de neuroloog dat het van de pil kon komen. Hormonen die in de pil zitten geven altijd een verhoogde kans op trombose. Dus ook al had die tia bij jou een andere oorzaak, ik zou de pil nooit meer slikken. Maar snap dat het met je menstruatie erg lastig is. Ik zit daar ook mee, maar liever dat dan opnieuw een infarct of tia. Bij mij is het overigens ook veel heftiger geworden door de bloedverdunners. Sterkte! Hopelijk heb je hier iets aan.


Geschreven door: Annemieke op Vrijdag 7 Maart 2014 om 00:26 Ongepaste reactie?

Ik heb afgelopen juli een herseninfarct gehad en ben 42 jaar. Ook ik mocht de pil ( femodeen ) niet meer gebruiken en ook geen andere hormonale pillen. Mijn menstruatie werd zo hevig dat ik ernstige bloedarmoede kreeg. Vorige maand heb ik daarom nova sure laten doen door de gyneacoloog onder volledige narcose. Heb daarna geen menstruatie meer gehad.
De pil ( hormonen ) is toch een risico factor!


Geschreven door: iejoor8 op Maandag 9 December 2019 om 16:40 Ongepaste reactie?

Ik heb in augustus 2018 op 24 jarige leeftijd een cva gehad in de kleine hersenen en ik moest toen meteen stoppen met mijn anticonceptie. Omdat mijn bloedpropje hoofdzakelijk hierdoor kwam. Nu 1 jaar verder heb ik na overleg met de hematoloog de neuroloog en de gynaecoloog een Mirena hoormoonspiraal gehad omdat de anticonceptie pil te gevaarlijk is omdat de hormonen dan je hele lijf doorgaan en het spiraal geeft alleen hormonen af in de baarmoeder. Als je een bloedpropje gehad hebt is de kans heel erg groot ( volgens mijn hematoloog ongeveer 40% ) dat het weer gebeurt als je met de anticonceptie doorgaat. En met uw cardiologische problemen erbij gaat die kans nog meer omhoog. Ik zou als ik u was stoppen en net zoals ik een ander alternatief proberen te vinden. Het risico is gewoon te groot. U kan ook met uw gynaecoloog eenafspraak maken en het met hem/haar bespreken, hun weten hier veel meer van en kan u beter adviseren.


Geschreven door: iejoor8 op Maandag 9 December 2019 om 16:44 Ongepaste reactie?

Ik lees net bij de andere reacties van de heftige menstruatie. Dit had ik ook tot bloedarmoede aan toe. Nu ik het mirena spiraal heb ik geen menstruatie meer gehad. En het spiraal gaat 5 jaar mee.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)