Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Roos

Geschreven op: Zondag 11 Augustus 2019 om 11:38
Ongepast of beledigend?

Mijn partner 50 jaar heeft 8 weken geleden een zwaar herseninfarct gehad. Door vele complicaties is hij pas sinds 2 weken bezig met zijn revalidatie. Nu heeft de revalidatie arts aangegeven da hij te weinig belastbaar en dat hij over zal gaan naar geriatrische zorg. Welke ook weer voor een half jaar wordt ingezet met de hoop dat hij wat meer natuurlijk herstel zal ontwikkelen. Wie is er bekend met een situatie dat een, wat jonger persoon over gaat naar de geriatrische revalidatie? 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: jan op Maandag 12 Augustus 2019 om 13:21 Ongepaste reactie?

Geriatrische revalidatie is ouderen zorg waarbij verblijf in een revalidatiecentrum nodig is. Dit wekt al gauw het idee dat zij het gaan regelen en dat het wel goed komt. Een beetje, het is een slechts aanzet. Het is heel belangrijk als patiŽnt is zelf een heel actieve houding aan te nemen voor zover dat kan. Veel cva patiŽnten hebben ook last van chronische vermoeidheid wat lijkt op niet willen of niet kunnen en hebben moeite met hun evenwicht. Ik spreek geen oordeel uit over de zorg maar je bepaalt zelf hoever je er weer boven op komt en in jouw tempo. Het zelfherstel van de hersenen is oneindig d.w.z. blijft jaren doorgaan zolang men blijft oefenen. Stopt men met oefenen, dan stopt ook de vooruitgang. Ik spreek uit ervaring. Ik heb 4 jaar geleden op 58 jarige leeftijd een zware hersenbloeding gehad en was rechtzijdig verlamd. Na het revalidatiecentrum moet je zelf aan je herstel werken. Ik train nog dagelijks met lopen, krachttraining en fietsen. Ik merk jaarlijks vooruitgang omdat ik dagelijks blijf oefenen. Je moet je levensstijl aanpassen. Gezonder eten en meer bewegen. Ik heb het bloedgroepen dieet genomen wat ook werkt voor je energie. Herstel gaat heel langzaam en rust is naast bewegen net zo belangrijk. Je moet een balans vinden. Je spieren moeten kunnen herstellen. Over de jaren steeds een stapje meer. Zeker 50% van de CVA patiŽnten is na 4 jaar depressief omdat ze hun levensstijl onvoldoende hebben aan gepast. Men staat erbij en kijkt er naar. Daarom is dagelijks trainen/bewegen zo belangrijk. Wat in het begin niet lukt, lukt later wel. Fietsen bijvoorbeeld. Je moet weer conditie opbouwen. Met trainen maak je ook positieve stoffen aan. Accepteer het, dat het je overkomen is en werk van daar uit verder aan het herstel. Je kunt er zelf een hoop aan doen alleen je moet vaak van heel ver komen en er energie in steken; gezond eten en bewegen moet een dagelijkse routine zijn, net als uitrusten. Ik heb een hometrainer, een krachtstation en een ab burner pro en een triangle stang, doe het dus zelf en ga niet naar de sportschool. Door in het revalidatiecentrum te beginnen met buikspier oefeningen in mijn bed kon ik op gegeven moment weer lopen, maar ook ik was chronisch vermoeid dus het is langzaam gegaan maar door te blijven trainen heb ik vooruitgang geboekt en ben ik niet depressief geworden en wij zijn door onze positieve houding naar elkaar ook nog bij elkaar, allemaal zaken waar je rekening mee moet houden. Zorg dat je een taak hebt in huis en in je relatie en niet dat de relatie bestaat uit de patiŽnt en de mantelzorger want dan verdwijnt de liefde. Leeftijd is niet zo belangrijk maar wel het wijzigen van je levensstijl; Van dikke ongezonde vijftiger ben ik nu een fitte gezonde zestiger, moet wel nog jaren blijven trainen maar ik heb vertrouwen in de toekomst.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)