Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tamara Pots (tammie@popstar.com) - fietsen na een cva?

Geschreven op: Vrijdag 27 Maart 2009 om 11:29
Ongepast of beledigend?

Hallo,

Ik (35) heb altijd veel gefietst en gefitnesst voor ik 2 maanden geleden een hersenbloeding kreeg. Ik verheug me er vooral op om op een mooie zonnige dag weer op de fiets te gaan zitten. Maar hoe begin je daar weer mee? Ik ben nu nog verlamd aan m''n linkerarm en m''n balans is nog niet wat het moet zijn, dus ik zal nog even geduld moeten hebben. Maar hoe hebben anderen dit aangepakt? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: jacques aerts op Dinsdag 31 Maart 2009 om 13:58 Ongepaste reactie?

Hallo Tamara,

Wellicht kan jij in overleg met jouw fysiotherapeut zien of jij wel (tijdelijk) van een driewieler gebruik kan maken. Misschien zijn er ook wel lange zijwieltjes voor volwassenen zodat jij op jouw eigen fiets erop uit kan. Jij kan dan toch fietsen en daardoor een soort van fitness toepassen.
Hoop dat jij wat aan mijn opmerkingen hebt.
Succes.


Geschreven door: Jannie op Donderdag 2 April 2009 om 10:59 Ongepaste reactie?

Hallo Tamara,

Ik heb ook afgelopen januari een flinke hersenbloeding gehad en heb dezelfde wens als jij (lekker fietsen).
Maar ik heb gehoord dat je een half jaar geen auto mag rijden en fietsen is dan ook even verboden terrein voor ons. Als er nl. wat gebeurd onderweg (je valt en raakt een ander bv.) dan ben je niet verzekerd.
Ik durf het risico niet te nemen en wacht dus het half jaar maar af. Kan nog niet fietsen want mijn zicht is nog niet goed en mijn benen willen nog niet wat ik wil.
Moeten dus nog even geduld hebben (zucht).

Groetjes Jannie


Geschreven door: Sassie de Boer op Dinsdag 14 April 2009 om 19:51 Ongepaste reactie?

Hallo Jannie,
Ook ik heb in januari een herseninfarct gehad, en zit eigenlijk met dezelfde vraag. Wil heel graag gaan fietsen, in de hoop dat het ook gaat helpen om uiteindelijk beter te kunnen lopen. Ze hebben mij niet verboden om te gaan fietsen, maar al wil ik graag, ik heb er nu de kracht nog niet voor. Ook ben ik nog heel moe en zo. Heb jij daar ook last van? Ik vind het heel moeilijk dat ik om me heen heel veel op onbegrip stuit wat ik heel moeilijk vind....pff
smiley
groetjes van sassie


Geschreven door: Jannie op Donderdag 16 April 2009 om 09:58 Ongepaste reactie?

Hoi Sassie,

Ik heb goede en minder goede dagen qua moeheid. Ik vind het ook vervelend dat alles zoveel energie kost.
Als ik bv mijn hondjes uitlaat, dan ben ik helemaal versleten en moet ik een half uur gaan liggen om bij te komen. Heb er vroeger nooit bij stilgestaan dat alles zoveel energie kost.
Bij mij is het probleem dat ik gelijk weer te veel wil, terwijl mensen in mijn omgeving juist super bezorgd zijn, omdat het pas 3 maanden geleden is en de chirurg heeft gezegd dat je lichaam zeker een jaar tot anderhalf nodig heeft om volledig te herstellen.
Ik moet dan ook steeds worden afgeremd. Ik denk dat jij ook dat probleem hebt.
Met mijn benen gaat het inmiddels steeds beter (kan al wat verder lopen). Zou nu wel weer kunnen fietsen, maar ik ben bang dat op en afstappen nog niet helemaal gaat zoals het zou moeten.

Groetjes Jannie
Geschreven door: AndrťGrammet op Zondag 17 Juni 2012 om 15:10 Ongepaste reactie?

ik kreeg in 2005 een zwaar herseninfarct, maar ben thans goed hersteld ,kan terug goed praten en stappen, mijn vraag is:zou ik nog ooit terug kunnen fietsen op een 2-wieler?

Wie kan mij antwoorden ?


Geschreven door: Tamara op Woensdag 27 Juni 2012 om 14:24 Ongepaste reactie?

Een update, ik ben nu bijna 3,5 jaar verder. Ondertussen ben ik er klaar voor om weer te gaan fietsen en ik kies voor een bakfiets met 2 wielen voor. Dat geeft meer stabiliteit. Ik heb ook gekeken naar ligfietsen, maar dat lijkt me zo onveilig omdat je zo laag zit en waarschijnlijk vaak over het hoofd wordt gezien. Zo''n bejaardenfiets met 2 wielen achter wil ik niet, want ik voel me toch al zo esthetisch gehandicapt.


Geschreven door: Grammet Andrť op Donderdag 9 Augustus 2012 om 13:43 Ongepaste reactie?

hallo,
ik kreeg in 2005 een zwaar herseninfarct, met uitvalverschijnsel naar links, maar thans ben ik redelijk goed hersteld en kan ik weer vlot spreken en normaal stappen, mijn vraag is :zijn er hier mensen wat ook ooit een herseninfarct kregen en later toch weer konden fietsen op een tweewieler?Dit is belangrijk voor mij om te weten want ik trek mij daar aan op
in afwachting op een antwoord
vriendelijke groeten
Andrť


Geschreven door: sjoerd visser op Donderdag 9 Augustus 2012 om 19:39 Ongepaste reactie?

hallo

kreeg 3 februari ook een cva kleine hersenen
een dag na mijn verjaardag ben nu 36 jaar
heb opnieuw leren lopen en ben nu nog in dagbehandeling


Geschreven door: sjoerd op Donderdag 23 Augustus 2012 om 19:53 Ongepaste reactie?

heb wel mensen met een infarct op een tweewieler
gezien andre in het revalidatie centrum in haren
groeten


Geschreven door: Andrť Grammet op Woensdag 29 Augustus 2012 om 14:23 Ongepaste reactie?

beste sjoerd, u hebt dus in het revalidatiecentrum gezien dat er mensen zijn wat na een herseninfatct terug op een tweewieler fietsten ?Kan je mij a u b het emailadres van die mensen doormailen zodat ik contact kan leggen met lotgenoten ?


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)