Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Beroerte.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Beroerte.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Tamara Pots (tammie@popstar.com) - fietsen na een cva?

Geschreven op: Vrijdag 27 Maart 2009 om 11:29
Ongepast of beledigend?

Hallo,

Ik (35) heb altijd veel gefietst en gefitnesst voor ik 2 maanden geleden een hersenbloeding kreeg. Ik verheug me er vooral op om op een mooie zonnige dag weer op de fiets te gaan zitten. Maar hoe begin je daar weer mee? Ik ben nu nog verlamd aan m''n linkerarm en m''n balans is nog niet wat het moet zijn, dus ik zal nog even geduld moeten hebben. Maar hoe hebben anderen dit aangepakt? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 3 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: andrť Grammet op Maandag 12 Oktober 2015 om 11:23 Ongepaste reactie?

Hallo,

ik ben Andrť Grammet uit Sint-truiden en ik kreeg in 2005 een zwaar herseninfarct met uitvalverschijnsel naar links, Goddank ben ik thans redelijk goed hersteld:ik kan weer vlot praten +vrij goed lopen maar nog niet fietsen op een tweewieler, ik volgde reeds de jin shin juytsu-therapie en doe op men eigen aan spiegeltherapie met de bedoeling om men vingers van men getroffen linkerhand weer soepel te kunnen bewegen(wat ondertussen al beetje lukt met de duim+pink, maar nog niet met de linkermiddelvinger)

vraag:"wie weet of er in de limburg centra,s zijn waar cvapatienten weer opnieuw kunnen leren fietsen op een tweewieler?

wil je het mij dan a u b doormailen?

veel dank voor de moeite!!

met vriendelijke groeten

Andrť

Grammet-Andrť
email:andre.grammet@telenet.be


Geschreven door: hans boxem op Woensdag 14 Oktober 2015 om 13:28 Ongepaste reactie?

Ik ben 67 jaar en pak de draad weer langzaam op na mijn cva.
Hopelijk gaat met revalidatie mijn conditie en balans weer vooruit. Geen last met spreken en dingen doen, maar wel snel moe en nog allerlei verschijnselen die duiden op niet volledig herstel. Ik fiets (elektrisch) weer en rijd ook auto.
Belangrijk is de angst overwinnen en vooral rustig aan doen en geen te grote "stappen" nemen. Het vinden van balans is nog moeilijk en of dat voorbij gaat ?Ik hoop het. Zoek rustige plekken op om te oefenen en spring niet verder dan je stok lang is. Geduld hoe moeilijk ook is alles war het om draait ook en juist bij terugval. Sterkte
hansboxem@hotmail.com


Geschreven door: daveHooft op Zondag 24 Januari 2016 om 12:05 Ongepaste reactie?

hallo lotgenoten,
ik(manvan44 met veel geluk) heb maart2015 een cva gehad met als gevolg spastische parese aan de linkerkant en zat in juli 2015 weer op een "normale" fiets het is dus mogelidkmbv goed revalideren, ik zit ook op de racefiets met mijn voeten vast ik heb wel een tip... GEBRUIK EEN MTB DROPPER om het zadel hoger te zetten bij rijden en lager bij het afstappen, ik heb er veel lol van


Geschreven door: Maarten op Maandag 19 Februari 2018 om 20:26 Ongepaste reactie?

Beste mensen,

Ik ben persoonlijk begeleider van een meneer die een half jaar geleden een beroerte heeft gehad. Hij voelt zich wat onzeker om op de fiets te stappen. Fysiek kan hij het wel aan geeft hij aan. Wie heeft er ervaringen? Kan een ergotherapeut hierbij ondersteunen?


Geschreven door: Jos Buijsman op Dinsdag 28 Mei 2019 om 10:18 Ongepaste reactie?

In 2016 heb ik een herseninfarct gehad, waarna ik problemen heb gekregen aan mijn linker arm en been.Heb ook weer examen moeten doen met de auto en heb testen in het verkeer moeten doen om te kijken of ik weer fietsen mocht.Toen dat weer mogelijk was heb ik gelijk een elektrische fiets gekocht met lage instap, een damesfiets. Dat gaat geweldig,is echt een aanrader.Wat verder aan het infarct is de enorme vermoeidheid die ik ervaar en waar kennelijk niets meer aan te doen is!!!


Geschreven door: magrietha_popma@hotmail.com op Zondag 2 Juni 2019 om 17:39 Ongepaste reactie?

Ik heb in 2016 een licht herseninfarct gehad(links). Scheve mond, belabberd spreken en zwaaiend lopen. Ik heb mezelf goed aangepakt, want hulp kreeg ik niet. Eerst zat ik stil om de pijn te voelen en me rare dingen in het hoofd te halen(verpleeghuis, scootmobiel, bedlegerigheid etc)
Ik gaf mij zelf spraakles van: aa, ee, le, oh,oo etc. Trok scheve monden, stak mijn tong uit. Elke dag stukjes lopen op de stille landweggetjes. Zelf opgevoerd tot 2 km. daags. Ook al had ik nog zoveel spierpijn, ik ging door en hield pauzes. Ook geen wijn meer en niet meer in de avond roken. Mediterraan eten. In de middag een half uurtje rusten. Op tijd naar bed en goed proberen te slapen. Wat was ik streng en consequent. 10 keer fysiotherapie gehad, maar dat kon ik net zo goed zelf bedenken. Blokjes oprapen etc, dat alles voor de verfijnde motoriek. Gaan breien etc.
Nu ben ik zover dat ik fiets en loop en weer verre reizen maak.mijn man koopt voor ons en ik kan aan hem veel kwijt. Succes met doorzetten. Gebruik je eigen intuitie en vraag jezelf hoe je leerde lopen toen je kind was. Succes iedereen en ik ben blij dat ik er nog ben. Mijn bloedwaarden zijn uitstekend, wel moet ik altijd clopidogrel blijven slikken.


Geschreven door: Jan op Vrijdag 6 December 2019 om 10:40 Ongepaste reactie?

Bewegen moet. Ook als je ouder bent. Rust roest. Ik heb een hersenstambloeding gekregen op mijn 58 ste omdat ik te dik was en te weinig bewoog. En alles at wat los en vast zat en raakte rechtzijdig verlamd door een hersenstambloeding. Door het oog van de naald gekropen. Wat nu? Artsen geven alleen pillen en fysiotherapeuten doen niks met restverschijnselen. Conclusie; je moet het zelf doen. Ik ben me gaan verdiepen in de materie. Zolang je blijft bewegen, juist ook met je aangetaste gebieden, ontstaan er nieuwe verbindingen in je hersenen. Afvallen, het slimme darmen dieet, en gaan trainen; s ochtends voor het ontbijt op een lege maag doe ik een aantal oefeningen en daarnaast nog fietsen en wandelen. Trainen doe ik iedere dag ; luister naar je lichaam. Trainen, dan ook op tijd rusten. S middag 1 of 2 uur slapen. En consequent om 22.30 naar bed. Ik gebruik een krachtstation, Ab Burner Pro en Triceps bar omdat je met links en rechts tegelijk kan trainen en de rechterkant gaat zo mee kan met links. Routine is belangrijk daarom doe ik het iedere dag. En gaat het vervelen dan draai ik de oefeningen op. Het eten is ook vol te houden; Begin met een handje vol noten, geen pindas. Fruit. Eieren en roggebrood met blauwschimmelkaas. Eet veel groente en zo weinig mogelijk brood, aardappels, rijst en pasta. En na 19.30 niets meer eten. Drink alleen water. Het is belangrijk dat je spijsvertering rust. Ik ben nu 62 en 4 jaar bezig. Ik kom van ver en meet iedere jaar vooruitgang. En kan steeds meer. Normaal fietsen, lopen en autorijden weliswaar nog met een automaat. Een kind doet 10 jaar om goed te leren lopen dat staat er dan minimaal voor. Het herstel gaat heel langzaam maar stilstand is achteruitgang. Dave v Hooft bedankt voor de tip van de mtb dropper want nu fiets ik met een te laag zadel om met mijn voeten bij de vloer te komen. Tijdens de revalidatieperiode viel ik iedere keer van mijn fiets en liep andersom de trap af . Je moet je angsten leren overwinnen en steeds een nieuwe stap nemen en durven te veranderen. Bedankt voor jullie verhaal.


Pagina 3 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Beroerte.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)